DIN CORPUL TAU
ESTE APA

Apa este esentiala sanatatii

UN CORP BINE HIDRATAT ESTE UN CORP SANATOS

Fara apa, organismul tau nu ar putea supravietui. Fiecare celula, tesut si organ are nevoie de apa pentru a functiona corect. Apa are mai multe roluri in organismul nostru. Aceasta mentine temperatura corpului, elimina toxinele si lubrifiaza articulatiile, si astfel este esentiala pentru o sanatate optima. Hidratarea, sau reinlocuirea fluidelor, este unul dintre cele mai importante procese nutritionale pe care o persoana le desfasoara constant de-a lungul vietii.

60% din greutatea corpului tau este reprezentata de apa. Pe masura ce faci efort fizic, acest fluid se pierde, atat prin transpiratie, cat si prin respiratie. Daca apa pierduta nu este inlocuita la intervale regulate, inainte, in timpul si dupa activitatea fizica, se poate instala deshidratarea.

Apa detoxifiaza

Elimina impuritatile din organism

O cantitate de minim doi litri de apa pe zi iti curata organismul, iti mentine sanatatea rinichilor, ajuta tranzitul intestinal si scade colesterolul.

In plus, apa mentine sanatatea inimii si ajuta la circulatia sangelui. Ea impiedica formarea cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala.

Apa pastreaza echilibrul organismului

Perfect echilibrat, prin hidratare

Acidificarea organismului este o problema comuna in zilele noastre. Pe termen lung, acest lucru poate cauza alergii si alte probleme de sanatate.

Consumul unei ape usor alcaline indeparteaza acidul acumulat in sange si tesuturi si restabileste pH-ul ideal, usor alcalin, al organismului.

Apa sustine efortul fizic

Combustibilul de care ai nevoie ca sa iti depasesti limitele

Hidratarea organismului este foarte importanta atunci cand faci sport. Acesta este momentul cand corpul tau pierde in mod accelerat fluide. De aceea, un program de antrenament reusit trebuie sa tina cont si de aspectul hidratarii.

Apa in timpul sarcinii

Sanatoasa si pentru tine, si pentru cel mic

Daca in mod obisnuit medicii recomanda sa bei 2 litri de apa in fiecare zi, in sarcina consumul suficient de apa este echivalent cu 3 litri de apa pe zi. Este recomandat sa incepi sa cresti treptat consumul de apa, pentru ca organismul tau sa se acomodeze incet, incet la aceasta schimbare.

Apa este esentiala vietii, iar in sarcina, mai mult ca oricand, este bine sa consumi o cantitate optima de apa. Hidratarea in timpul sarcinii are o multime de beneficii pentru tine si bebelusul tau.

Apa in alimentatia copiilor

Cruciala in sanatatea celui mic

Hidratarea corecta indiferent de anotimp sta la baza unei stari bune de sanatate. Sugarii si copii mici sunt mult mai expusi deshidratarii. Spre deosebire de adulti, procentul de apa din organismul copiilor este de 70-80% fata de ~60% pentru adulti.

In mod normal, dar mai ales in zilele caniculare, specialistii recomanda sa se ofere copilului minim 100 ml de lichid pe kilogram de greutate corporala pentru a-l feri de deshidratare.

Necesarul de lichide poate fi acoperit de: lapte matern sau formula, apa, ceai, supe, sucuri de fructe sau legume. Pentru orice organism apa este cel mai bun lichid. Alege o apa plata cu un continut de minerale echilibrat si cu un indice de reziduu sec cat mai mic.